Isabel Estate Pinot Noir
Land
Nieuw Zeeland
Streken
Marlborough
Appelatie
Marlborough
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
2010
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 164,95
Aantal:  

Isabel Estate Pinot Noir

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De allerbeste pinot noir druiven worden met de hand geplukt op volle rijpheid. Alle percelen en verschillende klonen worden apart gevinifieerd en later geassembleerd. Na het ontstelen vindt een koude inweking plaats van 6 dagen. De druiven worden in speciale RVS kuipen met open top gegist bij een relatief hoge temperatuur, tot 35°C. Voor de gisting worden diverse gistculturen en sporadisch ook wilde gist gebruikt. Voor maximale extractie wordt de schillenkoek in de kuipen regelmatig ondergedompeld. Na de gisting ondergaan de wijnen de malolactische gisting en een opvoeding van 10 maanden in (± 15-20% nieuwe) barriques van Frans eikenhout. De beste vaten worden gebruikt voor de finale assemblage.

Proefnotities

Isabel Estate Pinot Noir is donker granaatrood van kleur. In zijn jeugd, elegante primaire aroma’s van pruimen, aardbeien en cranberry’s, verpakt in chocolade en specerijen. Weelderige wijn met verleidelijke aroma’s, grote diepte, stevige body, complexiteit en een geweldig mondgevoel.

Serveren: 16-18°C. Bewaren: 5-8 jaar oplegpotentieel.

Eten & Drinken

Fantastische wijn voor de gastronomie, vol en elegant, fris en complex, goed droog. Ideaal bij gevogelte, vederwild (patrijs!), eend… maar ook bij gegrilde rode tonijn.

Algemeen

Isabel Estate Vineyard is gelegen in het hart van het Wairau dal in Marlborough, aan de top van het zuidelijke deel van Nieuw-Zeeland. Marlborough is het grootste en meest succesvolle Nieuw-Zeelandse wijngebied. Het is vooral beroemd om de intens aromatische wijnen van de sauvignon blanc. De wijngaarden van het domein genieten van een zeer zonnige expositie, gecombineerd met een relatief koel groeiseizoen. De lange en helder zonnige zomer en milde herfst zorgen voor de ontwikkeling van intense geur- en smaakstoffen in de druiven. De bodem van de wijngaarden bestaat uit een combinatie van een goede drainage laag van kiezels en een dunne laag kalkrijke klei. De laatste houdt het regenwater goed vast, wat de noodzaak van irrigatie in de zomermaanden drastisch vermindert. Isabel Estate Vineyard is niet alleen een van de grootste familie wijnhuizen van Marlborough, het bezit ook enkele van de oudste wijngaarden, hetgeen garant staat voor uitmuntende intrinsieke eigenschappen van de druiven. De opbrengst per hectare wordt strikt onder controle gehouden door korte snoei en zo nodig groene oogst (uitdunnen van de trossen). Isabel Estate Vineyard richt zich volledig op het produceren van ‘Estate’ wijnen, dat wil zeggen wijnen gemaakt van druiven uit wijngaarden die volledig onder eigen controle staan, met groot respect voor de natuur. De wijnen zijn dan ook stuk voor stuk bezielde vertolkers van hun terroir, elk met een eigen stijl en karakter.

Regelmatig geroemd door de Nieuw-Zeelandse, Australische, Britse (Decanter) en Amerikaanse (Wine Spectator, International Wine Cellar) wijnpers.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot