Jansz Premium Vintage Cuvée Brut
Land
Australie
Streken
Tasmania
Appelatie
Tasmania
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 34,50
Aantal:  

Jansz Premium Vintage Cuvée Brut

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle. gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat. Deze gistcellen zitten drie jaar in de fles voordat ze eruit gehaald worden. Hoe langer de gist in de fles zit hoe zachter de mousse van de wijn.

Proefnotities

Jansz Premium Vintage Cuvée Brut heeft een licht strogele kleur met hints van goud. Aroma’s van honing, geroosterde cashewnoten, toast en citrusfruit. Elegant romig, rijk en vol en perfecte natuurlijke sappige zuren. Frisse en knisperende lange afdronk.

Eten & Drinken

Te serveren als aperitief of bij oesters, gerookte zalm en lichte visgerechten.

Algemeen

De druiven voor de wijn komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba.

Details

Jansz is in de oorsprong een Nederlandse naam. In de tijd van de zeevaarders was het Janszoon die zijn naam gaf aan deze wijn. Het fruit voor de eerste Jansz wijnen kwam uit de “the Heemskerk” wijngaard.

91 punten ParkerAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot