Joseph Mellot Menetou Salon Le Clos du Pressoir
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Menetou Salon
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2010-2011
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 127,50
Aantal:  

Joseph Mellot Menetou Salon Le Clos du Pressoir

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Joseph Mellot Menetou Salon Le Clos du Pressoir ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Joseph Mellot Menetou Salon Le Clos du Pressoir heeft een prachtige goudgele kleur met groene tinten. Schitterende aroma's van limoen en citrusfruit in de neus. Elegante structuur, maar de wijn heeft ook rijpheid. Mooie afdronk.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij gerookte vissoorten of gebakken zeetong, maar ook bij geitenkazen. Laat de wijn even ademen alvorens te drinken.

Algemeen

De wijngaard is gelegen ten zuiden van Sancerre, nabij Bourges. De bodem bestaat uit klei en leisteen op mergel. Veel fossielen. Op het etiket staat de afbeelding van een groot fossiel van wel 50 kilo, die in de wijngaard is gevonden. De wijngaarden worden met groot respect voor de natuur en met zo weinig mogelijk menselijke inmenging benaderd. 

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loire streek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot