Joseph Mellot Pouilly Fume Le Troncsec
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Pouilly Fume
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2012
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 119,70
Aantal:  

Joseph Mellot Pouilly Fume Le Troncsec

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Pouilly Fume Le Troncsec ondergaan een traditionele vinificatie, waarbij de druiven direct na het plukken worden geperst. De wijngaarden zijn gelegen in de gemeente Saint Laurent l'Abbaye en de bodem bestaat overwegend uit kalksteen, stenen aan de oppervlakte met klei dieper daaronder. De wijngaarden worden met groot respect voor de natuur en met zo weinig mogelijk menselijke inmenging benaderd.

Proefnotities

Joseph Mellot Pouilly Fume Le Troncsec heeft een bleekgele kleur met schitteringen. In de neus herkent men mineralen en citrus, zoals grapefruit en sinaasappel. Fijne wijn, goed in balans en mooie lengte.

90 punten Wine Spectator

Eten & Drinken

Aanbevolen bij schaaldieren en diverse vissoorten als tong, zalm, forel en kreeft of bij een frisse salade. Ook heerlijk als aperitief.

Algemeen

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loire streek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot