Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie
Land
Frankrijk
Streken
Loire
Appelatie
Sancerre
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2011
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 19,95
Aantal:  

Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. De wijngaard 'La Chatellenie' is gelegen tegen de zuidelijke hellingen van de heuvel van het plaatsje Sancerre, hierdoor wordt optimaal geprofiteerd van het gematigde klimaat van de nabije rivier de Loire. Deze perfecte ligging, in combinatie met de bodem bestaande uit vuursteen, klei- en kalkhoudende lagen, bepalen in hoge mate het karakter van deze karaktervolle Sancerre.

Proefnotities

Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie is bleek, witgoud en fonkelend. Breed geschakeerd zuiver parfum met iets van asperges, buxus en kalk, knisperend en sappig. Vol en zacht in de mond. Frisse en levendige smaak met finesse op afdronk.

Eten & Drinken

Ideaal bij gerookte en gebakken of gegrilde vissoorten. Ook bij salades en geitenkaas. Drinktemperatuur 8-10 °C

Algemeen

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loire streek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot