Klein Steenberg Chardonnay (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Constantia
Appelatie
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

Klein Steenberg Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Afkomstig van de eigen wijngaarden, een strenge fruitselectie wordt toegepast alleen het optimaal rijpste en gaafste fruit wordt gebruikt, verschil moet er zijn niet waar. De Chardonnay druiven komen van verschillende wijngaarden. De druiven waren geperst en ontsteeld zonder langdurig huidcontact. Het schone sap werd daarna overgebracht, na een nacht bezinken, in roestvrijstalen tanks.

Proefnotities

Klein Steenberg Chardonnay was de eerste Klein Steenberg, zeg maar een wijn voor dagelijks gebruik, dan is er ook nog de Steenberg iets specialer dus meer iets voor het weekend en dan is er ook nog de topper de icoonwijn ofwel de Steenberg Collection voor de hele speciale gelegenheden en als je daar iedere dag voor gaat, ook prima! iets 'groenere tonen' van asperges, groene kruiden en pepers, die de wijn zijn karakter en eigenheid geven. Een frisse (zomer)wijn met bite en afdronk die je al snel doet verlangen naar nog een nipje.

Eten & Drinken

Deze wijn past perfect bij visgerechten en salades.

Algemeen

Steenberg is een wijnhuis met een lange geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijnappellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt. De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio’s in Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen, die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot