Konkelberg Red Blend 54 (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
WO Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Franc, Shiraz, Cabernet Sauvignon en Viog
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 69,00
Aantal:  

Konkelberg Red Blend 54 (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven zijn gesorteerd voor en na het ontstelen. Blend 54 is een mengsel van verschillende geselecteerde druiventrossen. Deze batches vullen elkaar aan, zodat de wijn veel beter is dan een enkel deel op zich. De wijn heeft op eiken vaten gerijpt.

Proefnotities

Konkelberg Blend 54 is een mengsel van verschillende geselecteerde druiventrossen. Deze batches vullen elkaar aan, zodat de wijn veel beter is dan een enkel deel op zich. De wijn heeft op eiken vaten gerijpt. Dit is een lekkere volle rode wijn met aroma's en smaken van rood en zwart fruit en kruiden. Een wijn met een goede stevige structuur en een middellange lengte. Het is aanbevolen om de wijn gekoeld (15-16 graden) te drinken.

Eten & Drinken

Deze wijn is heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees, wildgerechten en volle romige kaassoorten.

Algemeen

De wijnstokken zijn geworteld in diepe, fijne granieten Tukulu-bodems op de hellingen van de Helderberg. De verfrissende bries van de Atlantische Oceaan geeft de wijngaarden verkoeling tijdens de hete zomermaanden. Dit resulteert in de gelijkmatige rijping van de druiven. Er wordt extra zorg besteed aan de wijngaarden zodat de goede eigenschappen van het unieke terroir optimaal naar voren komen. De wijnstokken worden gesnoeid en getopt zodat de scheuten voldoende tussenruimte krijgen. Dit zorgt voor een maximale doorstroming van koele lucht door de trossen.

Details

Longridge Winery werd in 1994 opgericht. De Nederlander Aldo van der Laan (bekend van Zwanenberg Food Group en als commissaris van FC Twente) heeft het bedrijf in 2006 overgenomen, wat in eerste instantie bedoeld was als hobby. Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. Het wijnbedrijf is volledig duurzaam.

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot