L'Avenir Provenance Pinotage (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinotage
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 119,70
Aantal:  

L'Avenir Provenance Pinotage (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De gisting van de druiven voor deze Pinotage vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende een aantal dagen bij een temperatuur van 28 graden. Na de malolactische gisting op Frans eiken, volgt tussen de 12 en 15 maanden rijping, eveneens op Frans eiken De wijngaarden liggen op het L'Avenir Estate in Stellenbosch.

Proefnotities

L' Avenir Provenance Pinotage is kastanjebruin van kleur. Na een indrukwekkende introductie van zwarte bessen ontrafelt deze rode wijn zich met lagen van bloemige noten, vanille en verleidelijke toffee. Deze Pinotage heeft een prachtige balans van smaken en bevat een fluweelachtige textuur. De diepte en elegantie laten een blijvende indruk achter.

Eten & Drinken

Deze kruidige krachtige en ook zeer fruitige wijn past uitstekend bij kalfs- en varkensvleesgerechten, stoofschotels, gratins, ouderwetse Hollandse gerechten als stamppot, maar zal ook bij wild tot zijn recht komen.

Algemeen

De dynamische visie en innovaties van Michel Laroche leveren al sinds 1850 juweeltjes op als zijn Chablis wijnen, de wijnen uit de Pays d'Oc van het landgoed Mas La Chévalière sinds 1995 en vanaf 2001 de avontuurlijke wijnen uit Chili van het estate Punto Alto. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen in bijzondere wijnlanden met authentieke druivensoorten bracht hem naar Zuid-Afrika, een land met een rijke geschiedenis op het gebied van wijnbouw. Historie en toekomst kwamen in 2005 samen toen Michel Laroche de mogelijkheid kreeg het landgoed l'Avenir, te verwerven. Het wijngoed omvat 70 ha, waarvan 55 ha wijngaarden en kon een jaar later worden uitgebreid met 48 ha waarvan 20 ha aangrenzende wijngaarden in Stellenbosch. Door de diversiteit van de grondsoorten gecombineerd met de koele zeewind worden hier druiven van uitzonderlijke kwaliteit en concentratie geproduceerd. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw is het prachtige zonnig klimaat. De temperatuur van de warme Kaapzon echter wordt sterk beïnvloed door de koele zeewind van de Atlantische en Indische Oceaan, waarvan het water door de invloed van de zuidpool niet warmer wordt dan 16 graden. Gecombineerd met het vakmanschap van Laroche heeft dat geresulteerd in wijnen van onmiskenbare klasse onder de naam Laroche L'Avenir. Wijnen waarin men de rijke aroma's uit de natuur, de geestdrift en het avontuur van Zuid-Afrika terug proeft.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot