L'Avenir Pinotage (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinotage
Alcohol-percentage:
13,5 %
Inhoud:
0,75
€ 53,70
Aantal:  

L'Avenir Pinotage (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De pinotage druiven voor de L' Avenir Far & Near Pinotage ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

L' Avenir Far & Near Pinotage is een fruitige, sappige rode wijn. Het florale Pinot Noir component in deze wijn is zeer subtiel aanwezig, zonder afbreuk te doen aan de unieke Zuid-Afrikaanse stijl. Een lichte rode wijn boordevol frambozen, pruimen, rijpe rode kersen en een hint van donkere chocolade. Subtiele tannine. De wijn is meteen op dronk.

Eten & Drinken

Deze wijn is heerlijk bij geroosterd en gegrilled vlees.

Algemeen

De dynamische visie en innovaties van Michel Laroche leveren al sinds 1850 juweeltjes op als zijn Chablis wijnen, de wijnen uit de Pays d'Oc van het landgoed Mas La Chévalière sinds 1995 en vanaf 2001 de avontuurlijke wijnen uit Chili van het estate Punto Alto. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen in bijzondere wijnlanden met authentieke druivensoorten bracht hem naar Zuid-Afrika, een land met een rijke geschiedenis op het gebied van wijnbouw. Historie en toekomst kwamen in 2005 samen toen Michel Laroche de mogelijkheid kreeg het landgoed l'Avenir, te verwerven. Het wijngoed omvat 70 ha, waarvan 55 ha wijngaarden en kon een jaar later worden uitgebreid met 48 ha waarvan 20 ha aangrenzende wijngaarden in Stellenbosch. Door de diversiteit van de grondsoorten gecombineerd met de koele zeewind worden hier druiven van uitzonderlijke kwaliteit en concentratie geproduceerd. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw is het prachtige zonnig klimaat. De temperatuur van de warme Kaapzon echter wordt sterk beïnvloed door de koele zeewind van de Atlantische en Indische Oceaan, waarvan het water door de invloed van de zuidpool niet warmer wordt dan 16 graden. Gecombineerd met het vakmanschap van Laroche heeft dat geresulteerd in wijnen van onmiskenbare klasse onder de naam Laroche L'Avenir. Wijnen waarin men de rijke aroma's uit de natuur, de geestdrift en het avontuur van Zuid-Afrika terug proeft.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot