L'Avenir Single Block Pinotage (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinotage
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 227,70
Aantal:  

L'Avenir Single Block Pinotage (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De gisting van de druiven voor deze Pinotage vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 8 dagen bij een temperatuur van 32 graden. Na de malolactische gisting op nieuw Frans eiken, volg 18 maanden rijping, eveneens op nieuw Frans eiken De wijngaarden liggen op het L'Avenir Estate in Stellenbosch.

Proefnotities

L’Avenir Single Block Pinotage is een zeer rijke Pinotage! De meest prestigieuze wijn van L'Avenir. Een volle rode wijn met in de neus overheersende tonen van rijpe zwarte kersen, pruimen, kruiden en chocolade gemengd met bloemige tonen en sporen van tabak. Een fantastische, rijke smaak, met tonen van bramen, kersen, bessen en vanille, maar ook chocolade en kruiden. Een prachtige rode wijn, die met recht een topper genoemd mag worden!

Eten & Drinken

Prachtige wijn bij wildgerechten als damhert en wildzwijn, maar ook bij lam, confit de canard, truffelgerechten, verfijnde roodvlees gerechten en smaakvolle kazen.

Algemeen

De dynamische visie en innovaties van Michel Laroche leveren al sinds 1850 juweeltjes op als zijn Chablis wijnen, de wijnen uit de Pays d'Oc van het landgoed Mas La Chévalière sinds 1995 en vanaf 2001 de avontuurlijke wijnen uit Chili van het estate Punto Alto. Zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe uitdagingen in bijzondere wijnlanden met authentieke druivensoorten bracht hem naar Zuid-Afrika, een land met een rijke geschiedenis op het gebied van wijnbouw. Historie en toekomst kwamen in 2005 samen toen Michel Laroche de mogelijkheid kreeg het landgoed l'Avenir, te verwerven. Het wijngoed omvat 70 ha, waarvan 55 ha wijngaarden en kon een jaar later worden uitgebreid met 48 ha waarvan 20 ha aangrenzende wijngaarden in Stellenbosch. Door de diversiteit van de grondsoorten gecombineerd met de koele zeewind worden hier druiven van uitzonderlijke kwaliteit en concentratie geproduceerd. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw is het prachtige zonnig klimaat. De temperatuur van de warme Kaapzon echter wordt sterk beïnvloed door de koele zeewind van de Atlantische en Indische Oceaan, waarvan het water door de invloed van de zuidpool niet warmer wordt dan 16 graden. Gecombineerd met het vakmanschap van Laroche heeft dat geresulteerd in wijnen van onmiskenbare klasse onder de naam Laroche L'Avenir. Wijnen waarin men de rijke aroma's uit de natuur, de geestdrift en het avontuur van Zuid-Afrika terug proeft.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot