La Cave du Tonnelier Gewürztraminer
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Gewurztraminer
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 94,95
Aantal:  

La Cave du Tonnelier Gewürztraminer

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druivenstokken groeien op een bodem van klei en kalkstenen. Langzame fermentatie en rijping op fijne droesem. Zuurgraad 4,5 gram per liter. Opbrengst per hectare 75hl. Dit druivenras is zeer karakteristiek en kan goed ouderen. Natuurlijk restsuiker 13,4 g/l. Ouderings potentieel:5-8 jaar(afhankelijk van de jaargang).

Proefnotities

La Cave du Tonnelier Gewürztraminer is een zachte, licht zoete wijn die veel kruidigheid bezit en een heerlijke lange afdronk heeft. Overrompelend van smaak met een parfum dat puur het aroma van de druif is.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief en een perfecte begeleider bij Aziatische gekruide gerechten. Past ook bij Munster kaas, zacht fruit of vruchtengebak.

Algemeen

Het landgoed met wijngaarden van Louis Hauller strekt zich uit over 10 hectare, op hellingen van Dambach La Ville, Blienschwiller, Epfig, Itterswiller. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd voor productie van een breed scala van alle wijnen van de Elzas. Zorgvuldige selectie bij de oogst, 100% hand geplukt. Zachtjes geperst door pneumatische pers. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur (16-18°C).Er wordt geen malolactische gisting toegepast bij witte wijnen om de natuurlijke frisheid te behouden. De wijn rijpt tussen 6 tot 9 maanden in vaten tot het beste resultaat is bereikt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot