La Cave du Tonnelier Muscat
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 89,95
Aantal:  

La Cave du Tonnelier Muscat

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De bodem bestaat uit klei met kalk. Elzas Muscat onderscheidt zich van de zoete Muscat uit Zuid-Frankrijk door het droge karakter. Zeer aromatisch en toont heerlijke smaken van vers fruit. Zorgvuldige selectie bij de oogst. 100% hand plukt. Zachte persing. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur 16-18°C. Geen macolactische gisting, maceratie met schillen vóór persing. De wijn rijpt afhankelijk van de ontwikkeling van de wijn 6 tot 9 maanden in vaten. Het natuurlijk restsuiker is 3.1 g/l. Rijpings- potentieel 3-6 jaar.

Proefnotities

Dit is het beste voorbeeld van wijn met primaire aroma's. De geur intensiteit is opvallend. Dit wordt soms vergezeld door subtiele bloemige tonen. Smaak: droog gevinifieerd, het voelt precies zoals bijten in een druif. De frisheid en een vleugje verfijnde bitterheid dragen bij tot de spontaniteit en harmonie in de wijn.

Eten & Drinken

De Fransen drinken deze wijn het liefst bij asperges, maar ook bij andere gerechten komt deze wijn uitstekend tot zijn recht.

Algemeen

Het landgoed met wijngaarden van Louis Hauller strekt zich uit over 10 hectare, op hellingen van Dambach La Ville, Blienschwiller, Epfig, Itterswiller. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd voor productie van een breed scala van alle wijnen van de Elzas. Zorgvuldige selectie bij de oogst, 100% hand geplukt. Zachtjes geperst door pneumatische pers. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur (16-18°C).Er wordt geen malolactische gisting toegepast bij witte wijnen om de natuurlijke frisheid te behouden. De wijn rijpt tussen 6 tot 9 maanden in vaten tot het beste resultaat is bereikt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot