La Cave du Tonnelier Pinot Blanc
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Blanc
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 71,95
Aantal:  

La Cave du Tonnelier Pinot Blanc

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Dit druivenras werd reeds genoemd in de Elzas in de 16de eeuw en groeit op een bodem van klei kalksteen. Geen malolactische gisting. Natuurlijk restsuiker 7 g/l. Rijpings- potentieel 2-5 jaar(afhankelijk van jaargang.

Proefnotities

Neus: fris en delicaat fruitig, met tonen van perziken en appels, met florale hints. Aangenaam en zacht, met een gemiddelde zuurgraad, is een solide middenweg binnen het bereik van Elzas wijnen.

Eten & Drinken

Deze wijn past goed bij gerechten met vis, wit vlees, gevogelte en ei-gerechten. Smaakt ook heerlijk bij zachte kazen. Pinot Blanc kan makkelijk een voorgerecht of een hoofdgerecht begeleiden.

Algemeen

Het landgoed met wijngaarden van Louis Hauller strekt zich uit over 10 hectare, op hellingen van Dambach La Ville, Blienschwiller, Epfig, Itterswiller. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd voor productie van een breed scala van alle wijnen van de Elzas. Zorgvuldige selectie bij de oogst, 100% hand geplukt. Zachtjes geperst door pneumatische pers. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur (16-18°C).Er wordt geen malolactische gisting toegepast bij witte wijnen om de natuurlijke frisheid te behouden. De wijn rijpt tussen 6 tot 9 maanden in vaten tot het beste resultaat is bereikt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot