La Cave du Tonnelier Pinot Gris
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot gris
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 94,95
Aantal:  

La Cave du Tonnelier Pinot Gris

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De bodem bestaat uit klei en kalksteen. Langzame fermentatie en rijping op fijne droesem. Natuurlijk restsuiker is 14 gram per liter.

Proefnotities

Aroma’s van struikgewas en abrikozen. Deze mild, bloemige wijn is complex en heeft een frisse smaak met op de achtergrond een tikkeltje kruidigheid en een aangename lange afdronk. Pinot Gris is herontdekt in de horeca, mede door het hoge smaak gehalte. Men noemt deze wijn de sultan van de Elzas.

Aanbevolen serveer temperatuur: 10-12º.

Eten & Drinken

Perfecte begeleider bij gerookte zalm, wit vlees, vis, zoet/zuur combinaties, foie gras en kruidige gerechten.

Algemeen

Het landgoed met wijngaarden van Louis Hauller strekt zich uit over 10 hectare, op hellingen van Dambach La Ville, Blienschwiller, Epfig, Itterswiller. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd voor productie van een breed scala van alle wijnen van de Elzas. Zorgvuldige selectie bij de oogst, 100% hand geplukt. Zachtjes geperst door pneumatische pers. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur (16-18°C).Er wordt geen malolactische gisting toegepast bij witte wijnen om de natuurlijke frisheid te behouden. De wijn rijpt tussen 6 tot 9 maanden in vaten tot het beste resultaat is bereikt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot