La Cave du Tonnelier Riesling
Land
Frankrijk
Streken
Alsace
Appelatie
Alsace
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 83,40
Aantal:  

La Cave du Tonnelier Riesling

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze Riesling komt van een graniet grond. Riesling uit de Elzas beschikt over unieke en onderscheidende smaken die grote intensiteit ontwikkelen in bepaalde terroirs. De wijn kan in de fles verbeteren in meerdere decennia door het royale karakter en buitengewone harmonie. Het natuurlijk restsuiker is 4.9 g/l. Rijpingspotentieel 3-6 jaar. Heerlijke wijn die men uitstekend kan combineren met visschotels en schaal- en schelpdieren.

Proefnotities

Het boeket is elegant en pittig, met delicate fruitige aroma's (citroen, grapefruit, perzik, peer witte bloemen, brandnetel). De ontwikkeling van Riesling is uniek omdat, afhankelijk van de grondsoort, het druivenras minerale aroma’s toont van buskruit, vuursteen, benzine. Deze droge wijn geeft grote verticale structuur en wordt gekenmerkt door intense frisheid waarvan kan worden genoten vanaf begin tot eind, terwijl de midden mond wordt gestreeld door weelde en rijkdom.

Eten & Drinken

Deze wijn bevat zowel pittig en delicaat fruit, dat maakt deze wijn een ideale partner voor haute cuisine.

Algemeen

Het landgoed met wijngaarden van Louis Hauller strekt zich uit over 10 hectare, op hellingen van Dambach La Ville, Blienschwiller, Epfig, Itterswiller. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd voor productie van een breed scala van alle wijnen van de Elzas. Zorgvuldige selectie bij de oogst, 100% hand geplukt. Zachtjes geperst door pneumatische pers. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur (16-18°C).Er wordt geen malolactische gisting toegepast bij witte wijnen om de natuurlijke frisheid te behouden. De wijn rijpt tussen 6 tot 9 maanden in vaten tot het beste resultaat is bereikt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot