La Mano Mencia Roble
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
D.O. Bierzo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 39,95
Aantal:  

La Mano Mencia Roble

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Alleen druiven van de allerhoogste kwaliteit in structuur en karakter komen in aanmerking voor deze La Mano Roble. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven geperst. De most, met schillen en al, wordt overgeheveld naar RVS tanks, waar het 48 uur op 15°C blijft inweken om de primaire, druiven aroma’s te behouden en te versterken. De gisting wordt ingeleid met een selectie gistcellen uit eigen kelder. De daadwerkelijke gisting duurt 7 dagen bij 28°C en wordt gevolgd door een extra inwekings periode van 10 dagen, om een betere tannine concentratie te verkrijgen en de structuur van de uiteindelijke wijn te verbeteren. Na de malolactische gisting wordt de wijn overgeheveld naar barriques van Amerikaans eikenhout, waar het nog 3 maanden rijpt. De benaming ‘roble’ (eik) duidt op een opvoeding in barriques van eikenhout, maar wel korter dan voor een crianza (doorgaans minimaal 6 maanden).

Proefnotities

La Mano Mencia Roble heeft een intense kersen/karmijnrode kleur. Volop fruit in de neus (moerbeien, blauwe bessen) en een hint van specerijen. Op de tong, elegant, fruitig, spicy, fluwelig en evenwichtig, verrassend complex, diep en geconcentreerd voor een wijn van deze relatief gunstige prijscategorie!

Serveren: 15-17°C.Bewaren: jong drinken, binnen 2 jaar na de oogst.

90 pp. Robert Parker, The Wine Advocate (issue 181, februari 2009 en issue 175, februari 2008).

Eten & Drinken

Klassiek aanbevolen bij gegrild rund of – nog beter – lamsvlees, maar ook, door zijn spicy karakter en fluwelige structuur, verrassend lekker bij exotische vleesgerechten (tajines, couscous).

Algemeen

La Mano, de hand, staat voor het menselijke werk tijdens de oogst. Het symboliseert tevens de wil om verder te grijpen, om de doelen te bereiken. De herkomstbenamingen Bierzo (D.O.) en Castilla y León (V.d.l.T.) zijn grotendeels geplant met de mencía druif. Het is een blauwe druif die zeer aromatische rode wijnen produceert. Wijd aangenomen (maar nog niet officieel bewezen) wordt dat het om een kloon van de cabernet franc gaat. De lokale naam luidt dan ook ‘cabernet’.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot