Altos Las Hormigas Malbec Reserva (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cuyo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 163,50
Aantal:  

Altos Las Hormigas Malbec Reserva (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Altos Las Hormigas Malbec Reserva worden bij aankomst streng geselecteerd op een sorteerband. De trossen zijn volledig ontsteelt en de druiven worden zacht geperst. De gisting vindt plaats in RVS tanks bij 32°C, met gebruik van eigen, natuurlijke gistcellen. Gedurende de 30 dagen van de inweking en gisting periode wordt drie maal per dag most afgetapt en over de schillenhoed verspreid voor meer kleur, geur en concentratie. De vrije loop sappen worden afgetapt en overgeheveld naar 1 en 2 jaar oude vaten van Frans eikenhout, waar ze 12 maanden blijven. De malolactische gisting vindt in die periode plaats.

Proefnotities

Altos Las Hormigas Malbec Reserva heeft een donkerrode kleur. Veel structuur en body. In neus en mond, krachtige aroma’s van pruimenjam en zwarte bessen, aangevuld met sporen van tabak, chocolade en koffie. Goed evenwichtig en harmonieus, met rijpe, zachte en elegante tannines en een lange, spannende finale met een minerale ondertoon. Serveren: 16-17°C. Bewaren: snel toegankelijk, kan echter ook enige jaren worden opgelegd.

Eten & Drinken

In Argentinië is de malbec van Luján de Cuyo de wijn bij uitstek voor de ‘asado’, gegrild of gebraden vlees uit de oven, van het spit of de barbecue in de openlucht. Rund, lam, geit, varken of gevogelte, daar doet deze verrukkelijke malbec niet moeilijk over, en ook niet over ‘een onsje meer’ kruiden, knoflook of smaakrijke specerijen. Eveneens aanbevolen bij goed gekruide stoofschotels van rund- of lamsvlees.

Algemeen

De Finca is gelegen in Luján de Cuyo, het topkwaliteit wijngebied van Mendoza. Dankzij irrigatie met water uit de vele ondergrondse waterbronnen is dit woestijnachtige gebied met een alluviale bodem veranderd in een wijnparadijs. De grote temperatuurverschillen tussen de zeer koude nachten en snikhete dagen zorgen voor ideale rijpingsomstandigheden en een uitstekende concentratie aan kleur-, geur- en smaakstoffen. Het landgoed is 225 hectaren groot, waarvan 45 met wijnstokken zijn beplant. De wijngaarden liggen op een glooiende helling, circa 800 meter boven de zeespiegel, uitkijkend op het Andes gebergte.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot