Finca Flichman Roble Cabernet Sauvignon (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 39,95
Aantal:  

Finca Flichman Roble Cabernet Sauvignon (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Traditionele vinificatie van rode wijn met lange inweking van de druiven en daarna rijping op gedeeltelijk nieuwe eikenhouten vaten, vervolgens vindt er nog een rijping in de fles plaats.

Proefnotities

Finca Flichman Roble Cabernet Sauvignon is is helder robijnrood van kleur. In de neus typische Cabernet Sauvignon kenmerken zoals cassis, blauwe bessen en balsahout. De houtrijping is mooi in de geur en smaak geïntegreerd. verder is de wijn krachtig, maar sappig en heeft hij een prettig lange afdronk. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden gelegen in de Mendoza streek. Het beste produktie gebied van Argentinië, aan de oostzijde en op de uitlopers van de Andes.

Eten & Drinken

Serveer deze wijn op ongeveer 18°C. Ideaal bij rood en gegrild wit vlees, bij kazen of als gezellige avondwijn.

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot