La Linda Malbec (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cujo
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

La Linda Malbec (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de La Linda Malbec ondergaan een moderne vinificatie gevolgd door 3 maanden rijping op Amerikaanse eiken vaten.

Proefnotities

Deze La Linda Malbec heeft een karakteristieke, intens rode kleur en bezit aroma's van kersen en kruiden. In de smaak ontwaart men evenwichtige tannines verkregen door de 3 maanden rijping op Amerikaans eiken.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij rood vlees, groot wild en harde kaassoorten.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot