La Linda Malbec Rosé (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Maipú
Wijn type
Rosé wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

La Linda Malbec Rosé (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de La Linda Malbec Rosé ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. De wijngaarden van Luigi Bosca liggen in één van de beste wijngebieden van Argentinië: Luján de Cuyo, de eerste streek met een beschermde herkomstaanduiding. De wijngaarden liggen op de uitlopers van de Andes, sommige op 900 meter hoogte.

Proefnotities

La Linda Malbec Rosé is een krachtige, volfruitige, milddroge rosé met body. In de smaak vallen de aroma's van zongerijpt, zoet rood zomerfruit op zoals cassis, cerise en kruiden.

Eten & Drinken

Een stevige aperitief-rosé ook een aanrader bij pittige borrelhapjes en bij een barbecue met zalm, lamskotelet, rood vlees en groenten.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot