Luigi Bosca Gala 3 (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cujo
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Viognier, Chardonnay, Riesling
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Luigi Bosca Gala 3 (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Luigi Bosca Gala 3 ondergaan een moderne vinificatie, vergisting op vaten van Frans eikenhout. De druiven voor de Gala 3 groeien in de wijngaarden die rondom de bodega, op de uitlopers van de Andes, liggen. Er worden druiven gebruikt van wijngaard La Linda in Vistalba, van La Espana in Carrodilla en Los Nobles in Las Compuertas.

Proefnotities

Deze goudgele, volle witte wijn wordt gemaakt van drie druivenrassen: viognier, chardonnay en riesling. De viognier zorgt voor de florale aroma's, chardonnay geeft de wijn zijn wit-fruittonen en rondeur, de riesling voegt de frisse zuren toe. De vleug vanille en koffie verwijzen naar lagering op vaten van nieuw Frans eikenhout. Een volle, evenwichtige, rijke wijn met een opwekkende afdronk.

Eten & Drinken

Als (herfst- en winter-) aperitief bij zalmrolletjes met roomkaas, een amuse van vitello tonnato, toast met ganzenlever. Ideaal bij vis en gevogelte in niet te zware (room)saus, pasta met krab of kreeft of gamba's, zalmlasagne, milde kipcurry.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot