Luigi Bosca Pinot Noir (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Maipú
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 84,95
Aantal:  

Luigi Bosca Pinot Noir (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Luigi Bosca Pinot Noir ondergaan een moderne vinificatie gevolgd door rijping op houten vaten. De wijngaarden liggen in de gemeente Maipu, 25 km ten zuidoosten van Mendoza stad op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau.

Proefnotities

Deze elegante pinot noir wijn heeft een schitterende kersenrode kleur, met aroma's van rood bosfruit met daarin tonen van aardbei en chocolade.

Eten & Drinken

Een lekkere wijn bij rood en wit vlees en kaas.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als top serie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot