Phebus Malbec Gran Reservado (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 99,50
Aantal:  

Phebus Malbec Gran Reservado (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Allereerst laat men de druiven ‘bloeden’ voor een concentratie van het sap. Vervolgens vindt vóór de vergisting een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 10-12°C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende 25 dagen. Hierbij wordt de wijn viermaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 100% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken.

Proefnotities

Phebus Malbec Gran Reservado heeft een donkerpaarse weerschijn. De neus is opmerkelijk en zeer elegant met tonen van viooltjes, zwarte kersen en zoethout. De smaak van de wijn is diep en rijk, met een goede balans en fluweelzachte tannines. Het hout is mooi geïntegreerd.

Eten & Drinken

Deze krachtige en elegante wijn combineert uitstekend bij ondermeer rood vlees, wildgerechten en hazenpeper.

Algemeen

Deze Bodegas combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé Fabre's passie en kennis stellen hem in staat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot