Portillo Merlot (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 53,70
Aantal:  

Portillo Merlot (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de merlot van Portillo worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren. De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De druiven voor deze wijn worden 100% met de hand geplukt. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is een van de beste wijnstreken in het grote Mendoza gebied.

Proefnotities

Portillo Merlot is helder robijnrood en smaakt naar donker rijp fruit. Vooral pruim, wat braam en een spoortje zoet. Een vleugje laurier geeft wat pittigheid. Herkenning van rijpe pruimen, zoete braam en rijpe zwarte bessen. Stevige sappigheid, wat peperig en ronde tannines.

Eten & Drinken

Houdt u van lever? Dat komt mooi uit, want Merlot ook! Liever niet? Dan ander vlees, kies een grillruitje of zelfs tonijn. Ook een heerlijke wijn bij belegen kazen.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, de zeer prestigieuze Bodega van de Nederlander Mijndert Pon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot