Portillo Sauvignon Blanc (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 53,70
Aantal:  

Portillo Sauvignon Blanc (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Sauvignon Blanc van Portillo worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren. De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De druiven voor deze wijn worden 100% met de hand geplukt. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is een van de beste wijnstreken in het grote Mendoza gebied.

Proefnotities

Portillo Sauvignon Blanc heeft een transparantgele kleur met een lichte zweem lentegroen. Pittige en prikkelende neus; pas gemaaid gras, kruisbes en een partje van een net geschilde Granny Smith. Een knisperig mondgevoel. Schoon, strak en energiek. Fijne frisse afdronk met een delicaat bittertje. Een echte Sauvignon Blanc!

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief! Verder bij carpaccio, asperges of simpelweg pasta met tomatensaus. Daarnaast past deze wijn heel goed bij mosselen, lichte visgerechten en schaaldieren.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, de zeer prestigieuze Bodega van de Nederlander Mijndert Pon.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot