Encuentro Chardonnay (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 209,95
Aantal:  

Encuentro Chardonnay (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden handmatig geselecteerd en geplukt. De wijn heeft 11 maanden kunnen rijpen op nieuw Frans eiken. Tóch is het fruit in de wijn opmerkelijk goed behouden. Hout overheerst absoluut niet!

Proefnotities

Encuentro Chardonnay heeft een geel gouden kleur met een intrigerende groene weerschijn. De neus is intens fruitig. De wijn heeft een mooie structuur en is zeer complex. In de smaak een concentratie van fruit met hints van vanille en honing.

Eten & Drinken

Aanbevolen bij vis, zoals tonijn, forel, heilbot en zalm. Tevens bij gevogelte, kalfs- en varkensvlees en romige kazen.

Algemeen

In 1925 waren het de Rutini's, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot