Rutini Trumpeter Chardonnay (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 124,95
Aantal:  

Rutini Trumpeter Chardonnay (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De Chardonnay druiven van Rutini worden met de hand geplukt en ondergaan een malolactische vergisting. De wijn heeft 7 maanden gerijpt op Franse eiken vaten, waarvan 30% nieuw eiken. Opvallend is dat hout fraai aanwezig is, maar nergens domineert.

Proefnotities

Trumpeter Chardonnay bezit een mooi gele kleur met een groene zweem. De geur heeft aroma's van rijpe perzik en vanille, afkomstig van de rijping op eiken. De smaak is zacht en rond met hints van ananas en mineralen.

Eten & Drinken

Deze Chardonnay wijn combineert goed bij vis in romige saus, gegrild kalfsvlees en romige pastagerechten.

Algemeen

In 1925 was het de Rutini familie, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot