Rutini Trumpeter Merlot (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 124,95
Aantal:  

Rutini Trumpeter Merlot (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Rutini Trumpeter Merlot zijn met de hand geplukt; de most wordt vergist in RVS tanks. Tijdens de vinificatie gaat alle aandacht uit naar behoud van frisheid en fruit. Geen houtrijping, maar pure frisheid en mooie zachte zuren, de grote charme van deze wijn!

Proefnotities

Trumpeter Merlot is donkerrood van kleur met intense paarse tonen. De geur is intens en geconcentreerd met daarin aroma's van zwarte kersen marmelade en hints van tabak en vanille. De smaak is zacht en intrigerend, we proeven rijpe kersen en pruimen. Lange, fluweelzachte afdronk.

Eten & Drinken

Zo'n heerlijke Merlot komt goed tot zijn recht bij lam, rundvlees, wild en gevogelte, in combinatie met uien, knoflook, tomaten, tijm en rozemarijn. Kortom, bij krachtige gerechten.

Algemeen

In 1925 was het de Rutini familie, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot