Rutini Trumpeter Sauvignon Blanc (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 124,95
Aantal:  

Rutini Trumpeter Sauvignon Blanc (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Rutini Trumpeter Sauvignon Blanc zijn met de hand geplukt; de most wordt vergist in RVS tanks. Tijdens de vinificatie gaat alle aandacht uit naar behoud van frisheid en fruit. Geen houtrijping, maar pure frisheid en mooie zachte zuren, de grote charme van deze wijn!

Proefnotities

Rutini Trumpeter Sauvignon Blanc heeft een mooie lichtgele kleur met enige tints van groen. Het fruit stuift uit het glas. In de smaak overheerst vooral steenfruit, beetje vijgen en een hint van groene peper. Lekker fris met zachte zuren!

Eten & Drinken

Mooie wijn om als aperitief te drinken, maar ook lekker bij lichte visgerechten, mosselen en salades.

Algemeen

In 1925 was het de Rutini familie, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot