Salentein Primus Pinot Noir (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 227,70
Aantal:  

Salentein Primus Pinot Noir (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Salentein Primus Pinot Noir worden handmatig geplukt. Er vindt een gekoelde schil inweking en fermentatie plaats in Franse houten vaten. Elke drie maanden wordt de wijn geklaard in de houten vaten waarin hij rijpt. Verder 11 maanden rijping op Franse eiken vaten. Hij wordt ongefilterd gebotteld en rijpt daarna nog 1 jaar in de fles voordat hij op de markt komt. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Vale de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm wat resulteert in concentreerde fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en rijpe tannine. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De druiven komen uit de La Pampa en de El Portillo Estate.

Proefnotities

Salentein Primus Pinot Noir is een transparant rode wijn met een aroma van rijpe kersen, een vleugje tabak en specerijen. In de smaak zwarte bessen met een vanillestokje. Banketbakkers kersenbonbons van bittere chocolade. Spoortje likeur en een peperige afdronk.

Eten & Drinken

Mooi bij rulle paté, een wilde eend of rijpe brie. Verrukkelijk bij lam en dan vooral de koteletjes of bij rood vlees, Argentijnse steak met paprika salsa en rijke kaassoorten. Decanteren in een grote karaf is gewenst, anders tenminste 2 à 3 uur van tevoren openen.

Algemeen

Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat. De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot