Salentein Selection Sauvignon Blanc (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,70
Aantal:  

Salentein Selection Sauvignon Blanc (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze wijn heeft geen houtlagering gehad. De druiven voor de Salentein Selection Sauvignon Blanc werden uitsluitend 's nachts geoogst. Gekoelde schil weking van 5 uur bij 10 graden Celsius. Rijping in roestvrijstalen tanks gedurende 3 maanden en de wijn rijpt daarna nog 2 maanden in de fles voordat hij op de markt komt. De wijngaarden zijn gelegen in Alto Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza, 1300 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte water drainering geeft. De nachten zijn koel en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken.

Proefnotities

Salentein Selection Sauvignon Blanc is een mooie lichtgele wijn met een groene zweem. Wat opvalt zijn de rijpe aroma's van wit fruit, vijgen en citrus in combinatie met kruidige tonen als tijm en witte peper.

Eten & Drinken

Maaltijd salades met schaal- of schelpdieren worden met deze wijn een ware culinaire belevenis! Geitenkazen of (kruidige) Aziatische gerechten zijn ook zeker het aanbevelen waard.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot