Salentein Single Vineyard Malbec (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Alto Valle de Uco - Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,50
€ 209,70
Aantal:  

Salentein Single Vineyard Malbec (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Salentein Single Vineyard Malbec worden handmatig gesorteerd en naar de winery gebracht in plastic bakken. De trossen worden geselecteerd en ontsteelt. Fermentatie in 7000 liter eiken vaten. Daarvoor ondergaat het sap een koude maceratie op een temperatuur tussen 10 en 12 graden Celsius. Fermentatie met gebruik van actieve gist op een temperatuur tussen 26 en 28 graden. Gedurende de fermentatie wordt het sap overgepompt. Tenslotte rijpt de wijn in Franse eiken vaten, waar ook malolactische fermentatie plaats vindt. Deze wijn is beperkt verkrijgbaar. De wijn is afkomstig uit de regio Valle de Uco, Mendoza in Argentinië. 

Proefnotities

Salentein Single Vineyard Malbec heeft intense en complexe aroma's van zwarte bessen met typische Malbec geuren. Geconcentreerde smaak met fluweelachtige tannine, natuurlijke zuren en een lang aanhoudende afdronk. Dit resulteert in een unieke wijn, net als het terroir waar de druiven vandaan komen.

Eten & Drinken

Deze wijn is perfect bij pittige gerechten en rood gegrild vlees. Serveer de wijn bij voorkeur wat koeler, tussen de 16 en 18 C.

Algemeen

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot