d'Arenberg Stump Jump Riesling Marsanne Sauvignon Blanc Rousanne (doos 6)
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
Mc Laren Vale
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling, Marsanne, Sauvignon Blanc en Rousanne
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

d'Arenberg Stump Jump Riesling Marsanne Sauvignon Blanc Rousanne (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druivenrassen voor de d'Arenberg Stump Jump Riesling Marsanne Sauvignon Blanc Rousanne ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur. Hierna volgt door een korte rijping in vaten van Frans eiken.

Proefnotities

d'Arenberg The Stump Jump White is een mix van rijp fruit zoals guave en perzik. De smaak is vol met wit fruit, meloen en citroen. D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Eten & Drinken

Heerlijke witte Australische wijn van verschillende druivenrassen geschikt als aperitief of bij salades of visgerechten.

Algemeen

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.

In 2008 won d’Arenberg de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot