Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato (doos 6)
Land
Australie
Streken
South Australia
Appelatie
McLaren Vale
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Red Frontignac muscat, White Frontignac muscat
Alcohol-percentage:
4,5%
Inhoud:
0,50
€ 69,95
Aantal:  

Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Mrs. Wigley was de naam van een lieve poes die jarenlang in de kelders Van Wirra Wirra leefde. De gelijknamige wijnen zijn een eerbetoon aan haar jeugdige, levendige, speelse, liefdevolle en betrouwbare karakter. De druiven komen voornamelijk van McLaren Vale, met aanvullingen uit New South Wales en Riverland.

Proefnotities

Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato is licht strogeel van kleur met een zalmkleurig zweempje. Verrukkelijk ‘muscat’ neus, met aroma’s van zomerbloemen, muskus, sinaasappelschil en zomerbessen. In de mond een schaaltje Turks fruit en zomerbessen. Zeer goed evenwicht tussen de frisse zuurgraad, het lage alcoholgehalte, het zoetige fruit en de levendige zacht bruisende prikkel op de tong.

 

Eten & Drinken

Wirra Wirra suggestie: bessenpannenkoeken met verse ricotta en een beetje honing. Combineert ook goed met semi-freddo of panna cotta en zomerbessen en/of sinaasappels. Geweldige licht verteerbare wijn voor het terras, de lounge, party’s en discotheken.

Algemeen

De Wirra Wirra Cellars werden aan het einde van de 19e eeuw opgericht door de in 1864 geboren Robert (Bob) Strangways Wigley, een markant figuur en beroemde cricket speler uit McLaren Vale’s. De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot