Castillo de Molina Merlot (doos 6)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Castillo de Molina Merlot (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor deze Castillo de Molina Merlot ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur, 10 maanden rijping op Franse eiken vaten.

Proefnotities

Castillo de Molina Merlot Reserva is een diep donkerrode Chileense wijn met kenmerkende aroma's van donker fruit en een tikje drop en zoethout. De wijn smaakt stevig door de ruim aanwezige tannines, die overigens fraai vermengd zijn met de smaak van zwarte bessen en bramen. Hij is daarnaast behoorlijk kruidig en in de verte proeft men een tikje drop. Een wijn die zich goed met stevige vleesgerechten laat combineren, maar die voor de liefhebber ook zeker op zichzelf een goede keuze is. Het wijngebied Cachapoal ligt ongeveer 100 km. ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Het heeft een mediterraan klimaat met warme droge zomers. Een koele bries in de avond en nacht uit het zuiden en zuid-oosten zorgt voor een groot verschil in de temperatuur tussen dag en nacht en is bevorderlijk voor optimale rijping van de druiven. Het gebied wordt beschermd door de imposante Cordillera de los Andes" en de "Cordillera de la Costa"."

Eten & Drinken

Stevige stoofschotels, barbecue, rood en gegrild vlees, wild.

Algemeen

De broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albana richtten in 1865 het wijnhuis Viña San Pedro op. Zij maken de eerste wijn van lokale druiven die groeien op een stuk land wat al 5 generaties in familie bezit is. In 1980 wordt de serie Castillo de Molina-wijnen met succes geïntroduceerd. In eerste instantie komen de druiven van de eigen wijngaarden rond hun kelder in Molina. inmiddels zijn deze wijngaarden niet meer toereikend om aan de enorme vraag naar druiven voor Castillo de Molina-wijnen te kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een oplossing gevonden door ook druiven van eigen wijngaarden uit andere gebieden te gebruiken, mits zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor Castillo de Molina-wijnen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot