Carmenere Vina Laroche (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Carmenere
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 48,50
Aantal:  

Carmenere Vina Laroche (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie van de druiven voor deze wijn met controle van temperatuur, 50 % rijpt in stalen tanks en 50% rijpt in eiken vaten voor een periode van 12 maanden.

Proefnotities

Carmenere Vina Laroche is robijnrood, vol fruitig en op een zachte manier kruidig. Fris, soepel en vol met een lange, opwekkende afdronk. Michel Laroche kocht in 2001 wijngaarden in en bij de Casablanca Vallei. De druiven groeien op verschillende hoogten, zo'n 20 km van de Stille Oceaan. Overdag is het warm in de vallei, maar de temperatuur wordt altijd weer getemperd door de invloeden vanuit zee en vanaf het Andesgebergte. Hierdoor krijgen de druiven de kans om intense aroma's te ontwikkelen, suikerrijk sap te vormen met behoud van de onmisbare zuren.

Eten & Drinken

Gevogelte: kip met groenten en vleugje oestersaus uit de wok. pekingeend, kip curry. Varkensvlees: varkensrollade met oosterse specerijen, varkensvlees met sojasaus en lente-ui. Klein wild: konijn met pruimen Lamsvlees: stoofschotels met lamsvlees en Marokkaanse kruiden, couscous.

Algemeen

Michel Laroche, dé naam en grote innovator van Chablis, maakt sinds jaren ook wijn in het zuiden van Frankrijk, Zuid-Afrika en Chili. Deze vol fruitige Carmenere komt uit de Casablanca Valley, de relatief koele wijnstreek ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Carmenere, een druif die oorspronkelijk ook in Bordeaux voorkwam, wordt gezien als een typisch Chileense variëteit. Nergens ter wereld geeft de carmenere wijnen met zulke intense, fruitige aroma's als in Chili. Laroche Carmenere is vol, rond, rijk en uitgesproken fruitig. De soepele, geurige stijl maakt hem heel geschikt om (ook) met kruidige gerechten te combineren.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot