Le Dix de Los Vascos Cabernet Sauvignon (doos 6)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 250,00
Aantal:  

Le Dix de Los Vascos Cabernet Sauvignon (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Le Dix ondergaan een klassieke vinificatie, Bordeaux-stijl; lange maceratie en gecontroleerde gisting. Rijping op nieuw Frans eiken (12 tot 14 maanden).

Proefnotities

Le Dix de Los Vascos is een krachtige rode wijn, roodbruin van kleur. Hij heeft een geur met nuances van zwart en gekonfijt fruit, subtiel spicy met een aangename houttoets. Prachtig gestructureerd met een perfecte balans tussen fruit en milde tannines, gevolgd door een lange afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijk bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen (lam, rund), wild en diverse kazen).

Algemeen

Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat, in de Colchagua Vallei in Midden-Chili, werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. Wat vooral opvalt aan de wijnen van Los Vascos is hun elegante, voor Chileense begrippen zelfs enigszins Europees aandoende stijl. Bijzondere aandacht verdienen de Grande Réserve, in de beste Bordeaux-traditie een assemblage van meerdere druivenrassen en de prachtige, in kleine hoeveelheden geproduceerde Le Dix een icoon wijn die voor het eerst werd gemaakt toen de Rothschilds hun tiende oogst op Los Vascos wilden vieren.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot