Los Vascos Grande Reserva (doos 6)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah (Shiraz) en M
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,750
€ 97,50
Aantal:  

Los Vascos Grande Reserva (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Grande Reserva van Los Vascos hebben 12 maanden gerijpt op Frans eiken (20% nw). De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild.

Proefnotities

Los Vascos Grande Reserva is is intens robijnrood van kleur. Rijk van geur, met aroma's van vers rijp fruit, zoals framboos, kers en pruim, aangevuld met tonen van caramel, donkere chocolade, zwarte olijf en cederhout. In de mond zorgen de stevige maar elegante tannines voor structuur en volume. Dit is een krachtige, expressieve wijn met een geweldige frisheid.

Eten & Drinken

Verrukkelijk rode wijn bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen, malse steaks, tournedos, wild, wildgevogelte, ragouts en diverse kazen.

Algemeen

Wat vooral opvalt aan de wijnen van Los Vascos is hun elegante, voor Chileense begrippen zelfs enigszins Europees aandoende stijl. Bijzondere aandacht verdienen de Grande Réserve, in de beste Bordeaux-traditie een assemblage van meerdere druivenrassen en de prachtige, in kleine hoeveelheden geproduceerde Le Dix een icoon wijn die voor het eerst werd gemaakt toen de Rothschilds hun tiende oogst op Los Vascos wilden vieren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaindes Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux. De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot