Miguel Torres Manso de Velasco Cabernet Sauvignon (doos 6)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 215,95
Aantal:  

Miguel Torres Manso de Velasco Cabernet Sauvignon (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Manso de Velasco Cabernet Sauvignon ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur, daarna rijping op eiken houten vaten.

Proefnotities

Manso de Velasco is afkomstig uit een afzonderlijke oude wijngaard, die de wijn een dieprode kleur geeft met een rijk aroma van rijp fruit. De klassieke tannines van de Cabernet zorgen voor een elegante structuur, die nog versterkt wordt door de subtiele bijdrage van eikenhout uit Nevers. Hierdoor ontstaat een aangename verfijning met een lange en volle afdronk.

Eten & Drinken

Het is een mooie wijn voor verfijnde diners. Deze wijn gaat heel goed samen met de heerlijkste vleesgerechten en is ongehoord lekker bij wild en diverse kaassoorten.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot