Miguel Torres Santa Digna Gewürztraminer (doos 12)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
gewurztraminer, riesling
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 109,50
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Gewürztraminer (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Miguel Torres Santa Digna Gewürztraminer ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De wijngaarden liggen in de Curicó Valley, de streek ten zuiden van Santiago en Rapel Valley. Torres vestigde zich in deze vallei in 1979. Santa Digna is de naam van de stenen kruisen die Torres in het landschap aantrof.

Proefnotities

Miguel Torres, eigenaar van Bodega Torres in Spanje, was één van de eerste Europese wijnmakers die de uitstekende mogelijkheden van Chili ontdekte. Al in 1979 vestigde Torres zich in het Zuid-Amerikaanse wijnparadijs. Miguel Torres introduceerde nieuwe technieken als roestvrijstalen tanks met temperatuurbeheersing waardoor het mogelijk werd frisse, fruitige wijnen te produceren. Inmiddels is Torres ook in Chili een garantie voor kwaliteitswijn. Deze Gewürztraminer waaraan wat riesling is toegevoegd is er een verkwikkend voorbeeld van. Citrusfruit, lychee, honing en bloesem wisselen elkaar af in de geur. Het aromatische zet zich op verfrissende wijze door in de smaak. Kenmerkend voor gewürztraminer zijn de florale tonen. De riesling zorgt voor fraîcheur en bite in de afdronk. Nu op dronk.

Eten & Drinken

Santa Digna Gewürztraminer is heerlijk als aperitief. Borrelhapjes: gerookte zalm, oesters, kippenlever, paté. Witte vis: gestoomde tongfilet met groenten, gebakken kabeljauw met kerrie. Gevogelte: salade met kip, milde curry met kip of kalkoen. Kaas: jonge Edam, Maaslander, Kernhem.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot