Miguel Torres Santa Digna Sauvignon Blanc (doos 12)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 109,50
Aantal:  

Miguel Torres Santa Digna Sauvignon Blanc (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Santa Digna Sauvignon Blanc van Torres ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De wijngaarden van deze Santa Digna liggen in Linares, 140 km. ten zuiden van Curico.

Proefnotities

De Sauvignon Blanc druiven voor deze wijn zijn onder ideale omstandigheden volgroeid en zeer voorzichtig geperst. Het resultaat is een heerlijke fris-fruitige, witte wijn met een intense geur van tropisch fruit en verse geplukte groene appelen met een hint van venkel. De smaak is mooi evenwichtig en geconcentreerd met een lange, elegante afdronk.

Eten & Drinken

Santa Digna Sauvignon Blanc is een ideale begeleider van zeevruchten, wit vlees in een milde saus of van een schaal met fruit en zachte kaassoorten.

Algemeen

In 1979 kocht Miguel Torres een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed van 200 hectare bij Curicó in Chili, aan de voet van het Andesgebergte. Hij wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd! Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als cabernet sauvignon, sauvignon blanc en chardonnay, en natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse-wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse-bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot