Montes Outer Limits Sauvignon Blanc (doos 6)

Montes Outer Limits Sauvignon Blanc (doos 6) Montes Outer Limits Sauvignon Blanc (doos 6)
Land
Chili
Streken
Aconchagua Valley
Appelatie
Aconchagua Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sauvignon Blanc
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 89,95
Aantal:  

Montes Outer Limits Sauvignon Blanc (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Montes Outer Limits Sauvignon Blanc worden met de hand gepluk. Om het expressieve en stuivend fruitige karakter niet te verliezen krijgt deze wijn geen houtrijping maar rijpt in tanks gedurende een aantal maanden.

Proefnotities

Montes Outer Limits Sauvignon Blanc is sprankelend, licht geel van kleur. De geur is indrukwekkend en wordt gedomineerd door fruitinvloeden zoals die van passievruchten, ananas, en perziken. Op de achtergrond ook de karakteristieke asperge invloed. De smaak is gul en rijk, met een bijzonder fijne zuurbalans en een zeer lange afdronk.

Eten & Drinken

Deze Chileense Sauvignon Blanc past bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren of bij frisse salades. Ook heerlijke als aperitief wijn.

Algemeen

In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgend de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdient en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot