Urmeneta Chardonnay (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Central Valley
Appelatie
Central Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 45,00
Aantal:  

Urmeneta Chardonnay (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Urmeneta Chardonnay ondergaan een moderne vinificatie met controle van de temperatuur. De druiven voor deze sappige Urmeneta Sauvignon Blanc komen uit verschillende zones in de Central Valley, het gebied ten zuiden van Santiago.

Proefnotities

Urmeneta Chardonnay is een intense chardonnay met een heldere, lichtgele kleur. Aroma's van perzik, tropisch fruit zoals ananas en een hint van banaan die perfect samensmelten met de rijke geur van vanille. De frisse zuren zijn in perfecte balans met het fruit en zorgen voor een heerlijke smaak met een plezante lange afdronk.

Eten & Drinken

Deze wijn is een heerlijk aperitief, maar past ook uitstekend bij diverse vleesgerechten, quiche en bij de Mexicaanse en Thaise keuken.

Algemeen

Vina San Pedro, kortweg: VSP, staat op de derde plaats van grootste wijnproducenten in Chili. Het huis werd in 1865 opgericht, heeft 2500 hectare eigen wijngaard waarvan de helft in de Curicó Valley. De overige 1250 hectare liggen over de verschillende klimaatzones verspreid. De wijnmakers beschikken dus over druiven met uiteenlopende eigenschappen en kunnen daarmee hun ideale en standaard blends samenstellen. Dit laatste is belangrijk voor een merkwijn als Urmeneta omdat de klant daarvan een gegarandeerde kwaliteit en smaak verwacht.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot