Arboleda Cabernet Sauvignon (6 flessen)
Land
Chili
Streken
Different Valleys
Appelatie
Different Valleys
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,0%
Inhoud:
0,75
€ 114,95
Aantal:  

Arboleda Cabernet Sauvignon (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Arboleda Cabernet Sauvignon zijn afkomstig van Las Vertientes Estate, liggend op heuvels op 380 tot 590 meter boven zeeniveau. 32 hectare van het estate is aangeplant met Cabernet Sauvignon. Nadat de druiven geplukt en geselecteerd zijn op speciale tafels, vindt de gisting van het sap plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 25 tot 35 dagen. Vervolgens wordt de wijn 12 maanden opgeslagen in vaten van Frans eikenhout, 7% van de vaten is afkomstig uit Amerika. In totaal wordt 31% nieuw hout gebruikt om de wijn een vol en 'toasty' karakter mee te geven.

Proefnotities

Arboleda Cabernet Sauvignon heeft een dieprode kleur van kersen, bramen, bosbessen en pruimen, die ook in de geur allemaal terug te vinden zijn en versterkt worden door hints van tabak en vanille. Het palet van smaken is ontiegelijk volumineus, met intense, complexe aroma's van donkerrood fruit, munt en amandelen. Prachtige lengte en heerlijk sappig.

Eten & Drinken

Deze wijn doet het heel goed bij een stevig stuk vlees zoals lam- of varkensvlees. Ook heerlijk bij rode pastasaus.

Algemeen

Chili's bekendste wijnmaker Eduardo Chadwick startte in 1999 het Arboleda project. Werken met respect voor het milieu en de natuur, het unieke terroir, een gepassioneerd team en een excellente visie zijn de vier pijlers van Arboleda. De druiven worden verbouwd op de volledig duurzame wijngaarden 'Las Vertientes' en 'Chilhué' in de Aconcagua vallei. De koude zeewind die vanuit de Stille Oceaan in de richting van het Andes gebergte waait, zorgt samen met het mediterrane klimaat er voor dat de druiven zeer geleidelijk kunnen rijpen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot