Raddeck Silvaner Trocken (12 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Rheinhessen
Appelatie
Rheinhessen
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sylvaner
Alcohol-percentage:
12
Inhoud:
0,75
€ 144,95
Aantal:  

Raddeck Silvaner Trocken (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Raddeck Silvaner Trocken ondergaan een moderne biologische vinificatie met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Rheinhessen is tezamen met Franken hét gebied voor de sylvaner druif. Hier ontpopt de druif zich tot uitstekend materiaal voor een dorstlessende en toch droge wijn. Raddeck's sylvaner onderscheidt zich door zijn zachte zuren, zijn florale tonen en is vooral heel 'foodfriendly'.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij asperges met beenham, lichte visgerechten en schelp- en schaaldieren. Ook lekker bij frisse, smaakvolle kazen.

Algemeen

Het biologische wijnbedrijf Raddeck komt uit het dorpje Nierstein in de provincie Rheinhessen. Onder de bezielende leiding van moeder Birgit en zoon Stefan wordt er hard gewerkt om hun biologische rieslings, hun paradepaardjes, aan de Duitse top te krijgen. De prijzen die hen ten deel vallen zijn een bewijs van het feit dat ze op de goede weg zijn! Niet alleen hun riesling is interessant, ook hun spätburgunder, sylvaner en huxelrebe zijn fantastisch; spatzuiver, met mooie frisse zuren en aromatisch.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot