Vini Vici Cabernet Sauvignon
Land
Duitsland
Streken
Pfalz
Appelatie
Pfalz
Wijn type
Alcohol vrije wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
0,0%
Inhoud:
0,750
€ 6,95
Aantal:  

Vini Vici Cabernet Sauvignon

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Naast de voordelen van alcohol, kennen de meeste mensen meer nadelen van alcohol. Vini Vici wijnen zijn gede-alcoholiseert. Begin 1987 is in Duitsland het idee ontstaan om wijnen te de-alcoholiseren. De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van een vacuum. Dit gebeurt in een glazen buis van 22 meter hoog waar de wijn er vanaf de bovenkant in komt. Rondom zitten uitstulpingen op de buis waar de alcohol uitgezogen wordt doormiddel van het vacuum zuigen van de buis. Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit alles gebeurd op 32 graden Celsius.

Proefnotities

Deze alcohol-vrije Cabernet Sauvignon zal u verbazen. De voor deze druif zo kenmerkende zwart fruit of cassis-smaak komt in deze wijn ten volle tot zijn recht. De prachtige dieprode kleur, de licht prikkelende kersengeur en de intense smaak, doen u na 1 slok al vergeten dat deze wijn geen alcohol bevat.

Eten & Drinken

Wijn zonder alcohol, Positief voor uw gezondheid! Een goed glas wijn is volop genieten van het leven, al sinds jaar en dag strijden geleerden over de gunstige neveneffecten van wijn. Verschillende studies hebben uitgewezen dat wijn een positieve invloed heeft op hart- en bloedvaten. Uit vele onderzoeken is gebleken dat in Frankrijk, waar veel wijn gedronken wordt, het aantal hartaanvallen opvallend laag is vergeleken met andere landen. De positieve eigenschappen van wijn wordt toegeschreven aan de inhoudelijke stoffen die verantwoordelijk zijn voor de smaak van wijn. Als de alcohol eruit wordt gehaald, blijven de gunstige effecten van wijn bestaan. 1 bijkomend effect is, dat het wel bijna 66% minder calorieen bevat!

Algemeen

Vini Vici wijnen staan stuk voor stuk voor kwaliteit. Vini Vici heeft inmiddels zijn sporen verdiend. Het is een merk die al meer dan 8 jaar op de markt is en door velen wordt de wijn met veel plezier gedronken. De twee sparkling wijnen hebben een fijne zachte Mouse en zijn fris van smaak. De drie stille wijnen, met de meest bekende druiven soorten, Chardonnay en Cabernet Sauvignon, zijn een genot om bij de maaltijd of als aperitief te drinken. De Sparkling wit is ook verkrijgbaar in een kleine piccolo fles. Zeer geschikt voor als je eens af en toe een glaasje drinkt.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot