Dr Loosen Riesling Trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2011
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 62,95
Aantal:  

Dr Loosen Riesling Trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Riesling druiven voor deze Dr. L Riesling komen van traditionele wijngaarden met steile hellingen van leisteen. De gebroeders Ernst en Thomas Loosen werken met contract-druivenproducenten om elk jaar een constante kwaliteit te verkrijgen voor deze basis Riesling.

Proefnotities

Dr Loosen Riesling Trocken is fris in de neus, met aroma’s van voorjaarsbloemen en citrusvruchten. Levendig fris op de tong, sappig, elegant en zacht droog.

Eten & Drinken

Deze eetlust opwekkende wijn is een uitstekend aperitief. Aan tafel breed inzetbaar, bij frisse salades, voorgerechten, de meeste gerechten van vis en zeevruchten, wit vlees, pasta met een frisse saus en zachte kazen. Ook zeer verdienstelijk als dorstlessende begeleider van Oosterse, roerbak gerechten.

Algemeen

Het domein Dr. Loosen is al meer dan 200 jaar in het bezit van dezelfde familie. Toen Ernst Loosen het roer in 1988 overnam, kwam hij in het bezit van zeer bijzondere wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van meer dan 60 jaar! Een deel van de wijngaarden bestaat zelf uit ongeënte stokken van meer dan 120 jaar oud! Om wijnen van wereldklasse te kunnen produceren, bracht Ernst Loosen de opbrengst per hectare drastisch terug en stopte per direct de systematische chemische bemesting van de wijngaarden. Sindsdien worden alleen natuurlijke meststoffen gebruikt in geringe hoeveelheden. De grootste revolutie vond plaats in de wijnkelders, waar alles ingesteld werd om de druiven, most en wijnen zo zacht mogelijk te behandelen, om de essentie van terroir en druif volledig te behouden. In de wijngaarden heerst de riesling als unieke druif.

89 punten Wine Spectator ‘Best Value’

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot