Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Alte Reben Grosses Gewächs (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 209,95
Aantal:  

Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Alte Reben Grosses Gewächs (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Riesling druiven voor deze Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Alte Reben Grosses Gewächs komen van de wijngaard Wehlener Sonnenuhr. Deze Riesling wijn word traditioneel gevinifieerd.

Proefnotities

Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Alte Reben Grosses Gewächs bezit een levendige mineraliteit en heeft delicate, frisse zuren die een perfect evenwicht vormen tussen de lichte aroma's van witte perzik en citroen. Het is een aristocratische en charmante wijn die fijn danst op het gehemelte.

Eten & Drinken

Heerlijke Riesling wijn als aperitief of om zo te drinken of bij salades en of visgerechten.

Algemeen

Het domein Dr. Loosen is al meer dan 200 jaar in het bezit van dezelfde familie. Toen Ernst Loosen het roer in 1988 overnam, kwam hij in het bezit van zeer bijzondere wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van meer dan 60 jaar! Een deel van de wijngaarden bestaat zelf uit ongeënte stokken van meer dan 120 jaar oud! Om wijnen van wereldklasse te kunnen produceren, bracht Ernst Loosen de opbrengst per hectare drastisch terug en stopte per direct de systematische chemische bemesting van de wijngaarden. Sindsdien worden alleen natuurlijke meststoffen gebruikt in geringe hoeveelheden. De grootste revolutie vond plaats in de wijnkelders, waar alles ingesteld werd om de druiven, most en wijnen zo zacht mogelijk te behandelen, om de essentie van terroir en druif volledig te behouden. In de wijngaarden heerst de riesling als unieke druif.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot