Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese (3 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
7,5%
Inhoud:
0,75
€ 169,95
Aantal:  

Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese (3 flessen)

Doos van 3 stuk(s)

Vinificatie

Deze Riesling wijn wordt klassiek geproduceerd van streng geselecteerde, laat geoogste druiven uit de beste percelen op de steile hellingen van leisteen. Sommige wijnranken zijn stokoud.

Proefnotities

Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese is zuiver, fris, krachtig aromatisch, fruitig, mineraal en kruidig van smaak, zeer verfijnd van structuur, zeer geconcentreerd en uitstekend in balans.

Eten & Drinken

Voor de liefhebber verrukkelijk als aperitief, after-dinner, lounge of chill-out wijn. Aan tafel aanbevolen bij kruidige, zoetzure Oosterse gerechten, wild en kruidige kazen.

Algemeen

In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat de jonge Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitige, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl. Weingut Fritz Haag is vooral beroemd voor de riesling wijnen uit twee top wijnpercelen, de Brauneberger Juffer en de Brauneberger Juffer Sonnenuhr. De wijngaarden zijn aangeplant op steile tot zeer steile (80%!) hellingen met een bodem van verweerde, bijna vettige leisteen uit het Devon tijdperk. Dit bodemtype en het heersende microklimaat geven de riesling wijnen extra karakter, mineraliteit en een lang oplegpotentieel. Riesling op zijn allerbest!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot