Fritz Haag Brauneberger Juffer Kabinett Riesling Trocken (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,0 %
Inhoud:
0,75
€ 212,50
Aantal:  

Fritz Haag Brauneberger Juffer Kabinett Riesling Trocken (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze Riesling wijn wordt klassiek geproduceerd van druiven uit de beste percelen op de steile hellingen van leisteen. Sommige wijnranken zijn stokoud!

Proefnotities

Fritz Haag Brauneberger Juffer Kabinett Riesling Trocken is een zuivere, heldere, frisse, zeer delicate wijn met een elegante mineraliteit, veel fruit, body en concentratie. Uitstekend evenwicht tussen fris en mild zoet.

Eten & Drinken

Gastronomisch breed inzetbaar, van gebakken vis, wit vlees en gevogelte tot Oosterse gerechten en licht kruidige kazen.

Algemeen

In Duitsland is Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat de jonge Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitige, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl. Weingut Fritz Haag is vooral beroemd voor de riesling wijnen uit twee top wijnpercelen, de Brauneberger Juffer en de Brauneberger Juffer Sonnenuhr. De wijngaarden zijn aangeplant op steile tot zeer steile (80%!) hellingen met een bodem van verweerde, bijna vettige leisteen uit het Devon tijdperk. Dit bodemtype en het heersende microklimaat geven de riesling wijnen extra karakter, mineraliteit en een lang oplegpotentieel. Riesling op zijn allerbest! Het geweldige werk van het domein werd in 2008 dubbel bekroond met een ‘Wijncollectie van het jaar’ award door Gault-Millau Duitsland en door Weingourmet.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot